Geplaatst in Kinderkamer / babykamer wanddecoratie, Muurstickerteksten

Muursticker aanbrengen

Het aanbrengen van een muursticker is heel gemakkelijk (zelfs voor iemand met twee linkerhanden). Iedereen kan een muursticker aanbrengen en met onze plakinstructies is het aanbrengen van een muursticker zo gepiept.

Voordat u een muursticker aanbrengt, is het altijd van belang om de ondergrond goed te controleren. Een muursticker brengt u namelijk aan op een droge, vetvrije en schone ondergrond.

Muren waar vocht in zit, zijn dus niet goed om te plakken. Een pas geverfde muur moet echt helemaal droog zijn.

Muursticker plakken (met applicatiefolie)

 Als de ondergrond is gecontroleerd, kunt u beginnen met het echte werk: het aanbrengen van de muursticker. U kiest de juiste plek en door middel van afplaktape wordt de sticker in positie gehouden. Vervolgens verwijdert u de achterkant van de sticker van het vel, en brengt u de sticker van de ene kan naar de andere kant voorzichtig tegen de muur aan.

Op dit moment zit de sticker met de applicatiefolie aan de muur. Haal voorzichtig de applicatie folie eraf in een hoek van 180 graden. Het is mogelijk dat er delen van de sticker meegetrokken worden. Maakt u hierover geen zorgen, duw aan de kant van de applicatiefolie de sticker terug op de muur en ga vervolgens verder met het verwijderen van de applicatiefolie.

Op dit moment zit de muursticker al op de muur en hoeft u alleen maar eventuele luchtbelletjes te verwijderen. Doe dit direct, omdat het lastig is om deze belletjes er op een later moment weer uit te krijgen.

De luchtbelletjes verwijdert u door met een droge (zachte) doek voorzichtig over de muursticker te wrijven of door middel van een rakel. Wrijf hierbij altijd vanuit het midden naar buiten. Bij voorkeur in een hoek van 45 graden.

Mocht het zo zijn, dat u toch een belletje blijft zien, dan kunt u altijd een bellenprikker gebruiken om de lucht te laten ontsnappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s